تحولات منطقه

دو پرونده نامزدی میراث جهانی ارسباران و منظر باستان شناسی ساسانی فارس عصر روز گذشته راهی یونسکو شد تا در کمیته میراث جهانی سال ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار گیرد.

بررسی پرونده ارسباران و منظر باستان شناسی ساسانی در سال ۲۰۱۸
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از سازمان میراث فرهنگی، محمد حسن طالبیان گفت: پرونده نامزدی میراث جهانی منطقه  حفاظت شده ارسباران پس از دو سال و نیم پیگیری کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها و مراتع روز گذشته پس از آخرین اصلاحات سازمان جنگل ها و مراتع، محیط زیست و میراث فرهنگی با هدف ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد.

وی با اعلام این مطلب و با اشاره به تایید کلیات ساختار و تشکیلات مدیریتی پرونده میراث طبیعی ارسباران گفت: پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران با مشارکت و همکاری جمعی از برجسته ترین محققان کشور تهیه شده است.

معاون میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اهمیت میراث طبیعی ارسباران اظهار امیدواری کرد که با ثبت این منطقه، حفاظت، ظرفیت سازی و معرفی شایسته ای در سطح ملی و جهانی صورت گرفته و با مدیریت بهتر و کیفیت بخشی به حریم آن مشارکت جوامع بومی و محلی را فراهم آورد تا در جهت توسعه پایدار محلی این منطقه گام  های بلندی را بتوان برداشت.

منظر باستان شناسی ساسانی فارس در مسیر ثبت جهانی

همچنین معاون میراث فرهنگی کشور به :منظر باستان شناسی ساسانی فارس اشاره کرد که سه سال است با همکاری استان فارس، باستان شناسان، نقشه برداران، فیلم سازان و مستندسازان حرفه ای تهیه و اطلاعات فرهنگی ـ تاریخی آن از سوی همکاران ستادی و استانی با مدیریت معاونت میراث فرهنگی کشور جمع آوری شده است.

آنطور که طالبیان معتقد است، در پرونده محور فرهنگی ساسانی با سازماندهی کل دشت و منظر مواجه هستیم. این موضوع نشان می دهد تجربیاتی که در ساماندهی تخت جمشید و پاسارگاد دیده می شود به نوعی در دوره ساسانی از فیروزآباد تا بیشاپور تکرار شده است.

به گفته وی، پرونده ساسانی فارس منطقه وسیع فیروزآباد، بیشاپور و سروستان با آثاری شامل شهر، کاخ، نقش برجسته و غار را در بر می گیرد. از همین رو، همانطور که بخش هخامنشی پارسه تا پاسارگاد فارس بسیار مهم است، بخش ساسانی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه محور ساسانی فارس سندی برای برنامه ریزی و نظارت بهتر است به برنامه مدیریتی محور فرهنگی فارس تاکید کرد که با همکاری مسئولان محلی آماده شده است.

وی افزود: منظر باستان شناسی ساسانی فارس شامل مجموعه ای متنوع از ساختارهای شهری، بناها، نقوش برجسته و آثار مرتبط است که در طول یک دوره زمانی شکل گرفته و تکامل پیدا کرده است .

به گفته او این منظر نشانگر مراحل مختلف شکل گیری، تکامل و استمرار بخشی از نسبتهای تمدنی مهم در حوزه فرهنگی ایران و به طور کلی آسیای جنوب غربی است.

منظر فرهنگی فارس درحالی راهی یونسکو شده است که این پرونده  خلق نخستین گنبد در جهان، دقیق ترین شهر دایره ای در جهان، و اولین ها را در استفاده از سیستم شهرسازی، کاخ، تکنولوژی مواد و مصالح را داراست. در تهیه پرونده میراث طبیعی ارسباران و منظر باستان شناسی ساسانی فارس بیش از ۶۰ نفر همکاری داشته اند.             

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.